Breaking news

100.000 de şomeri la stat

loading...

Aproximativ 100.000 de oameni, care lucrează la stat, ar putea rămâne fără locuri de muncă, în acest an. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat astăzi că există un program, potrivit căruia fiecare instituţie din sectorul bugetar ar urma să facă disponibilizări, însă nu a oferit mai multe detalii.

someri“Nu comentez în momentul de faţă disponibilizările de posturi, există un program de circa 100.000, fiecare instituţie va aplica aceast program. Grija mea cea mare, în acest moment, este aceea de a găsi soluţii pentru crearea de locuri de muncă”, a declarat Sebastian Vlădescu. Ministrul a oferit aceste detalii ca urmare a întrebărilor puse de ziarişti, privind intenţia Ministerului Administraţiei şi Internelor de a lăsa fără locuri de muncă 17.000 de oameni.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga a precizat că este vorba despre un proiect de lege propus de Ministerul Finanţelor şi trimis către ministerul pe care acesta îl conduce. El a adăugat că disponibilizările nu vor avea loc la nivelul ministerului, ci vor fi desfiinţate 17.000 de posturi din primării, consilii locale şi judeţene.

Preşedintele „Sed Lex”, Vasile Marica, a precizat că sunt ieşiri normale din sistem, care îi vizează pe cei care au vârsta de pensionare, cei care cumulează pensia cu salariul, cei fără copii, dar şi cei care au probleme mari, în ceea ce priveşte disciplina şi modul în care au fost evaluaţi. Vasile Marica a mai adăugat că în următoarele două săptămâni vor avea loc discuţii între partenerii sociali, cu privire la acest proiect de lege.

Elena Voinea

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata