Breaking news

12 morți în urma prăbușirii unui avion la Tuzla

loading...

Doisprezece morți și trei răniți grav în urma prăbușirii unui  avion, luni după-amiază pe Aerodromul din Tuzla, transmite Realitatea TV.

avion11 dintre militari au murit carbonizați în avion, la scurt timp după prăbușire iar al 12- lea a murit la Spitalul Militar București, în urma arsurilor grave de gradul 3 și 4 pe 80% din suprafața corpului. Un aparat de zbor de mici dimensiuni, care participa la misiuni de paraşutism s-a prăbuşit la Tuzla.  La scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit, în jurul orei 17.40. În urma impactului cu solul, aeronava a luat foc, incendiul fiind stins la ora 18.15.

11 persoane au murit, iar trei au fost grav rănite. Cele trei persoane au fost transportate la spital cu politraumatisme şi arsuri.

La bordul aeronavei se aflau 4 membri ai echipajului şi 10 militari din cadrul Forţelor Navale.

“Avionul s-a prăbuşit la capătul pistei. Opt echipaje de ambulanţe şi SMURD s-au deplasat la faţa locului. Două dintre victime au politraumatisme, iar a treia este în stare critică, cu arsuri pe aproape 50% din suprafaţa corpului. Victimele vor fi stabilizate, după care vor fi transportate în Capitală”, a declarat Marian Beciu, medicul coordonator pe ambulanţă.

“Echipajele au stabilit că în interior mai sunt zece persoane decedate şi carbonizate”, a mai spus Beciu.

Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că la faţa locului s-a deplasat un elicopter al SMURD Iaşi. “Una din victime va trebui adusă la Bucureşti. Ştim că trei sunt rănite, unul în stare critică”, a mai spus Raed Arafat.

Prin ordin al Ministrului Apărării Naţionale, a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice.

Avionul model AN 2, care a luat foc la decolare, luni, pe aerodromul din Tuzla, este vechi, dar este un avion fiabil, sigur şi este folosit pentru antrenamente militare şi pentru agricultură.

Cel mai recent accident în care a fost implicat un avion civil de mici dimensiuni a avut loc pe 8 mai anul acesta, pe aerodromul din Cisnădie. Un pilot profesionist a murit, după ce avionul ultrauşor pe care îl pilota s-a prăbuşit.

Accidentul aviatic de la Tuzla este ea mai mare catastrofă aviatică din istoria recentă a României. Cel mai recent accident aviatic soldat cu victime a avut loc pe 22 noiembrie 2006, când o aeronavă MIG 21 Lancer, aparţinând Bazei 71 Aeriană din Câmpia Turzii, s-a prăbuşit în localitatea arădeană Beliu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata