Breaking news

10 curiozitati despre camioane

loading...

Viata moderna este greu de imaginat fara camioane. Nu ar fi gresit sa presupunem ca industriile din prezent nu ar putea functiona chiar si cu o singura zi de greva printre operatorii de transport cu camioane. Iata cateva curiozitati despre camioane si soferii lor.

  1. Camioanele transporta aproximativ 95% din marfurile considerate periculoase sau fragile, dar si imbracaminte, produse alimentare, mobilier si echipamente electrice / utilaje.
  2. Conducerea camioanelor este cunoscuta drept una dintre cele mai provocatoare meserii de pe Pamant. De fapt, conducerea camioanelor este una dintre profesiile in care sansele de imbolnavire sunt printre cele mai mari. Soferii de camioane se imbolnavesc mai des decat alti soferi si se considera ca au o profesie intimidanta pentru ca sunt plecati de acasa luni intregi si conduc pe drumuri periculoase.
  3. Un fapt incurajator despre soferii de camioane este ca au una dintre cele mai bine platite profesii, in special soferii de camioane industriale.
  4. Iata si un lucru nu prea incurajator pentru femei: intre 5% si 7% dintre femei lucreaza in prezent ca soferi de camion. Desi este considerata o meserie masculina, multe femei au dovedit ca pot face ceea ce poate face si un barbat la volanul unul camion.
  5. Lillie McGee Drennan din SUA este prima femeie care a obtinut permisul de conducere a unui camion comercial. A obtinut permisul in 1929 si se stie ca purta mereu o arma cu ea.
  6. Debutul ca regizor a lui Steven Spielberg a fost filmul Duel, despre lupta fara sfarsit dintre un sofer de masina si un sofer nebun de camion.
  7. Un om de afaceri din industria lemnului, pe nume T. A. Peterman, cauta o modalitate mai buna de a cara busteni din padure catre fabricile sale si astfel a modernizat camioanele armatei, dezvoltand primul camion propriu denumit Modelul 260.
  8. Toata lumea stie ca exista 18 roti la un camion cu remorca. Astfel, deoarece literele ebraice folosite pentru a indica 18 sunt aceleasi cu cele pentru cuvantul viata, 18 este considerat o expresie a binecuvantarii in traditia evreiasca.
  9. Datorita camioanelor diesel cu emisii reduse care functioneaza in zilele noastre, ar fi nevoie de 60 de camioane moderne pentru a echivala emisiile de gaze de esapament ale unui camion din 1988.
  10. Cauza principala a accidentelor care implica camioane este iesirea de pe banda de rulare.

Dupa cum se vede, industria camioanelor transportoare de marfuri are impact asupra multor aspecte ale vietii moderne. Data viitoare cand vezi un camion pe drum, aminteste-ti aceste lucruri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata