Breaking news

10.000 de sindicalişti ies în stradă de 1 mai

loading...

Aproximativ 10.000 de reprezentanţi ai CNSLR Frăţia vor protesta pe 1 mai în Capitală pentru a cere creşterea salariului minim şi menţinerea sporurilor la bugetari.

PROTEST - SINDICATE - INVATAMANT“Cele 40 de federaţii sindicale aparţinând CNSLR Frăţia au hotărât ieri (joi, n.r) participarea la un marş în Capitală pe 1 mai, însă acesta va fi transformat într-un mare miting de protest, la care vor participa cel puţin 10.000 de oameni. Vom trimite deja în ţară scrisori pentru confirmarea pe care o aşteptăm până pe data de 15 aprilie”, a declarat astăzi, preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Sindicaliştii cer creşterea salariului minim, menţinerea sporurilor în sectorul bugetar şi majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu.

“Avem o listă cu 10 revendicări, dintre care cele mai importante vizează creşterea salariului minim la 705 lei, acordarea sporurilor pierdute în 2010 ce erau acordate anul trecut, păstrarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu, stoparea disponibilizărilor, un plan concret pentru ieşirea din criză şi realizarea unui pact naţional pentru ocupare”, a spus Petcu.

Liderul sindical a adăugat că reprezentanţii CNSLR Frăţia vor organiza pichete în faţa prefecturilor din toată ţara şi în faţa Guvernului, în fiecare zi între 1 şi 9 mai.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata