Breaking news

Științele politice și limbile străine, în topul preferințelor pentru viitorii studenți

loading...

La București, în acest an, absolvenții de liceu s-au îndreptat cu precădere către facultățile cu profil uman, limbi moderne și către științe politice, în timp ce la Facultatea de Construcţii s-au înscris de trei ori mai puţini candidaţi decât anul trecut.

inscriere_facultate-14146Concurența la limbi moderne este de 124 pe un singur loc, iar la științe politice comparabil cu anul trecut, concurența a crescut de opt ori.

Dacă anul trecut, pentru specializările care le aduc posturi de şef de şantier sau proiectant au optat aproape o mie de tineri, anul acesta doar 320 de candidaţi şi-au depus dosarele.  În 2008, cei care obţineau diloma de inginer în construcţii îşi găseau cu uşurinţă locuri de muncă cu un salariu de pornire de 500-600 de euro. Criza economică a dus practic la desființarea multor firme de construcții.

Concurență mare în  acest an și la Geografie, unde s-au înscris peste 3.700 de candidaţi pe doar 370 de locuri. La Administraţie şi Afaceri, concurenţa este de aproape 13 pe loc, la Drept sunt 300 de locuri şi aproape 1.500 de candidaţi, în timp ce la Medicină, concurenţa a scăzut faţă de anii trecuţi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata