Breaking news

Și la Brăila, nivelul Dunării este în scădere

loading...

După inundarea parţială de zilele trecute a falezei şi a câtorva străzi, la Brăila, Dunărea este astăzi în scădere.

dunare_braila.jpgLocalnicii constată scăderea apei, însă se tem de cantităţile mari de apă ce urmează să vină zilele următoare pe Dunăre.

Aici pe stradă a scăzut apa. Zilele trecute era dublu faţă de cum este acum. Dar zilele viitoare ce-o sa se întâmple? Numai Dumnezeu ştie.” spune un localnic.

La acest moment sunt încă inundate strada Danubiului şi Împăratul Traian. Mai multe societăți comerciale şi instituţii, printre care şi Centrul de Dializă şi tratament sunt înconjurate de ape.

Spre deosebire de anii trecuţi în care au existat inundaţii, anul acesta primăria şi consiliul județean Brăila nu au mai amplasat saci cu nisip pe malul Dunării, considerând că această strategie este ineficientă având în vedere debitul istoric al Dunării.

Totuși autoritățile au decis să  protejeze cu saci de nisip unele dintre clădirile aflate în pericol.  Cert este că fundațiile şi subsolurile multor construcţii, unele inaugurate chiar în ultimii ani, sunt deja afectate de apa care a cuprins un areal mare.

În data de 10 iulie se aşteaptă ca  apa Dunării să crească la la 682 cm la  Galaţi, ceea ce reprezintă un nivel record al fluviului. Un nivel record al Dunării se așteaptă să se înregistreze și la Bărila, tot la sfârșitul acestei săptămâni.

Valentin Spînu

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata