Breaking news

Zâmbește și vei trăi mai mult

loading...

Cercetătorii americani au ajuns la o concluzie interesantă, oamenii care zâmbesc mai mult trăiesc mai mult. Concluzia americanilor survine după ce au examiant 230 de fotografii ale jucătorilor de baseball, realizate în 1952.

femeie-zambind-11113În funcţie de expresiile din fotografii, sportivii americani au fost grupaţi în trei categorii: “niciun zâmbet” – pentru cei cu feţe impasibile, “zâmbet parţial” – pentru cei care se mulţumeau să îşi contracteze doar muşchii din jurul gurii şi “zâmbet larg” – pentru cei care zâmbeau cu toată gura, aveau ochii pe jumătate închişi şi muşchii obrajilor contractaţi.

Cercetătorii de la Universitatea Wayne State au constatat astfel că sportivii din prima categorie au decedat, în medie, la vârsta de 72,9 ani, cei din a doua categorie, la vârsta medie de 75 de ani şi cei din a treia categorie, la vârsta medie de 79,9 de ani.

“Rezultatele acestui studiu sunt în concordanţă cu altele care au demonstrat că emoţiile au o relaţie pozitivă cu sănătatea mintală, forma fizică şi longevitatea”, au afirmat autorii cercetării.

Așadar, zâmbește cât mai mult pentru a avea o viață cât mai lungă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata