Breaking news

Viktor Ianukovici noul Președinte al Ucrainei!

loading...

Potrivit rezultatelor parţiale anunţate de Comisia Electorală de la Kiev, Viktor Ianukovici a devansat-o pe Iulia Timoşenko în turul doi al alegerilor prezidenţiale . Ianukovici a câştigat 49,2% din voturi, în timp ce premierul Timoşenko a obţinut 45,2%.

art_173622_1Îmediat după anunţarea primelor rezultate, Ianukovici a declarat că Timoşenkpo ar trebui să demisioneze. El a promis reforme pentru ieşirea din criza economică.

Iulia Timoşenko a refuzat să îşi recunoască înfrângerea şi a declarat că este prea devreme să se vorbească de un învingător net. Ea denunţat ,,fraude masive” în favoarea lui Ianukovici. Acesta şi-a devansat rivala cu 10 procente la primul tur de scrutin şi pornea deja din poziţia de favorit.

Timoşenko şi-a acuzat contracandidatul că pregăteşte din nou fraude şi a promis un nou “Maidan” – o referinţă la piaţa centrală din Kiev unde a prins contur revolta populară din 2004.

Victor Ianukovici are 59 de ani şi este cunoscut pentru înclinaţiile sale proruse. De altfel, tocmai această rusofilie i-a adus detronarea în 2005. Totuşi, în 2010, Kremlinul spunea că o preferă pe Iulia Timoşenko. Ianucovici a lucrat mai întîi ca mecanic, apoi, odată ce-a încheiat studiile de inginerie a ajuns în fruntea unei companii de transport.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata