Breaking news

Viktor Ianukovici a fugit din Kiev

loading...

Euromaidanul din Piața Independenței din Kiev, l-a pus pe fugă pe președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici.

victor ianukoviciPreședintele Ucrainei a fugit din Kiev. Liderii opoziției vehiculează ideea că Victor Ianukovici ar fi fugit în Emiratele Arabe Unite. Altă variantă luată în calcul ar fi, că președintele să fi plecat la Harkov, oraș din estul țării unde se desfășoară un congres al deputaților din adunările regionale. Însă aeroportul din Harkov a negat că aeronava prezidențială ar fi aterizat acolo.

Reprezentanul președintelui în Parlamentul de la Kiev, Iuri Miroșnicenko, a declarat, sâmbătă, că nu știe unde este Viktor Ianukovici.

Reședința lui Viktor Ianukovici din Kiev este goală și nu mai e păzită, relatează presa ucraineană. Este o zi a „ușilor deschise”.  Sute de protestatari s-au adunat la porţile palatului prezidenţial din Kiev. Manifestanții au înconjurat reședința și au început să construiască baricade și spun că sunt gata să forţeze intrarea în palat dacă Viktor Ianukovici nu-și dă demisia.

Opoziţia din Parlamentul Ucrainei a îndemnat sâmbătă la destituirea preşedintelui Viktor Ianukovici şi la convocarea unor alegeri prezidenţiale anticipate până pe 25 mai.

Legile votate ieri de Rada Supremă a Ucrainei, inclusiv revenirea la Constituția din 2004, au fost trimise la Președinție. Acestea trebuie să fie promulgate pentru a intra în vigoare.

În cursul dimineții, președintele Parlamentului de la Kiev, cât și doi vicepreședinți, au demisionat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata