Breaking news

Victor Ponta, primit la Casa Albă, de vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden

loading...

Premierul României, Victor Ponta a fost primit, marți, la Casa Albă, într-o vizită oficială, de vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

victor ponta - casa albaPonta a fost primit de vicepreședintele SUA pentru o întrevedere oficială al cărei principal subiect este Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări.

Miercuri, Victor Ponta va discuta şi cu reprezentanţi ai Congresului american cu atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.

Însă nici la Casa Albă, Ponta nu a scăpat de protestatari. Un grup de persoane a afişat în faţa Casei Albe pancarte prin care protestează faţă de proiectul Roşia Montană şi a explorării gazelor de şist şi îl acuză pe premier de trădare.

Pe pancarte au fost scrise mesajele, în limba română şi engleză, “Ponta traitor” (“trădător” în limba engleză – n.r.), “Save Roşia Montană” (“Salvaţi Roşia Montană”), “Uniţi Salvăm Roşia Montană”, “Uniţi Salvăm Munţii Apuseni”, “Stop exploatării gazelor de şist”.

Protestatarii au spus că sunt originari din judeţul Alba şi trăiesc în prezent în oraşul american Pittsburgh, dar au dorit să vină special la Casa Albă, ştiind că premierul Ponta se va afla acolo.

Premierul se află în vizită oficială la Washington, în intervalul 21-23 octombrie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata