Breaking news

Vicepremierul Rusiei ameninţă dur România: Așteptați-vă la un răspuns, nemernicilor!

loading...

Dmitri Rogozin, Vicepremier al Federaţiei Ruse, a lansat o ameninţare virulentă la adresa României, după ce Ministerul Afacerilor Externe a interzis aeronavei în care se afla oficialul rus, să survoleze spaţiul aerian românesc.

Dmitri RogozinAeronava s-a învârtit deasupra Ungariei timp de mai multe minute, anunța site-ul deschide.md, care citeaza “surse avizate”, după care a făcut cale întoarsă, aterizând la Minsk, Republica Belarus.

La aflarea veştii că nu poate ajunge la Chişinău, survolând spaţiul aerian românesc, Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a avut o reacție virulentă, pe Twitter.

”Autoritățile române au pus în pericol viața pasagerilor zborului SF, femei și copii. Combustibilul a fost suficient doar până la Minsk. Așteptați-vă la un răspuns, nemernicilor!”, a scris Rogozin, pe Twitter.

Joi, Republica Moldova le-a interzis accesul în această țară deputatului rus, Pavel Şperov şi unui grup de artişti, care doreau să participe la Festivitățile de la Tiraspol. Aceștia au fost întorși de pe aeroportul din Chișinău, scrie publika.md.

Reprezentanţii Politiei de Frontieră au declarat că decizia a fost luată pe motiv că aceştia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat şi nu au justificat scopul vizitei.

Preşedintele Igor Dodon a scris pe o reţea de socializare că interdicţia aplicată delegaţiei de la Moscova reprezintă o provocare. Şeful statului şi-a cerut scuze de la demnitarul şi artiştii ruşi şi a promis că va investiga fiecare caz în parte.

Politicienii ruși intenționau să ajungă în Transnistria, unde urmau să participe la ceremoniile organizate de administraţia separatistă de la Tiraspol cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

loading...
3 Comentarii
  1. krkrk spune

    mader fucker bolsevic

  2. Enache Lucian spune

    Nu Roamania a pus in pericol viata pasagerilor ci Rusia care nu a solicitat aprobarile de survol conform legilor internationale cu atat mai mult cu cat Republica Moldova nu a acceptat vizita lui Rogozin pe teritoriul sau numit transnistria. Ma mir ca Ucraina a aceptat survolul acestui avion peste teritoriul sau national.Avionul cu baiatul asta ‘suparacios” trebuia sa ramana la Budapesta si domnul Rogozin sa se intoarca in Rusia inotand pe Dunare de la Budapesta (oricum era la vale), un pic in Marea Neagra pana la Sevastopol si facea si muschi… nu numai la limba.

  3. Azur spune

    Atat ne si trebuia, conflicte cu mama Rusia …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata