Breaking news

Vești proaste pentru românii care-și caută dreptatea la CEDO. Iulia Motoc a fost aleasă judecător

loading...

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, marţi, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, din partea României. Drept urmare, Iulia Motoc va demisiona din CCR.

iulia motoc - cedoBăsescu mai obține o victorie de astă dată pe plan internațional. A reușit să își impună judecătoarea fidelă, pe Iulia Motoc, drept judecător la CEDO.

Numirea Iuliei Motoc la CEDO era previzibilă întrucât vine ca urmare a pactului de coabitare dintre Băsescu și Ponta.

Iulia Motoc a fost aleasă cu 132 de voturi “pentru”, din 151 exprimate. În timp ce Florin Streteanu a obţinut 7 voturi, iar Tudor Panţîru – 10 voturi, în timp ce două au fost anulate.

Candidatura Iuliei Motoc a fost susţinută şi de subcomisia pentru alegerea judecătorilor la CEDO. Subcomisia a decis, “cu o largă majoritate”, să susţină propunerea Iuliei Motoc, apreciind că aceasta este “cea mai calificată candidatură” dintre cele înaintate de România, conform concluziilor acestui organism.

Vodul din forul european vine după ce pe 26 iunie, Comisiile juridice şi pentru drepturile omului reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au avizat negativ candidatura Iuliei Motoc pentru funcţia de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Ceilalţi candidaţi, respectiv Bianca Guţan şi Florin Streteanu, ca şi candidatul de rezervă, Tudor Panţîru, au primit aviz pozitiv.

În cele din urmă, Guvernul a înaintat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei următoarele propuneri: Iulia Motoc, Florin Streteanu şi Tudor Panţîru.

Înlocuirea Biancăi Guţan cu Tudor Panţîru a fost făcută la propunerea Ministerului Justiţiei.

Iulia Motoc este judecător la Curtea Constituţională din 2010, ea fiind desemnată de Senat, la propunerea PDL şi a grupului independenţilor. Însă pentru că a fost numită judecător la CEDO, ea va trebui să demisioneze din CCR iar Senatul să numească alt judecător.

Românii care-și caută dreptatea la CEDO, după ce instanțele naționale i-au nedreptățit, își pot lua adio de la soluții favorabile, întrucât Iulia Motoc numai dreptate nu împarte decând este judecător CCR.

loading...
1 Comentariu
  1. Ionut Rosca spune

    Doamneee, ocroteste-i pe romani! A murit si ultima sansa de a-ti mai face dreptate cotra statului corupt!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata