Breaking news

Valeriu Streleț, noul candidat la funcția de premier al Republicii Moldova

loading...

Valeriu Streleț este noua propunere a Partidului Liberal Democrat din Moldova pentru funcția de premier după ce candidatura ministrului în exercițiu al educației, Maia Sandu, nu a fost agreată de liderii coaliției de guvernare.

valeriu streletValeriu Streleț, vicepreședinte al PDLM și deputat în Parlamentul Republicii Moldova este noua propunere pentru funcția de prim ministru al Moldovei.

Anunțul a fost făcut luni, de liderul PLDM, Vlad Filat, după consultările ce au avut loc la sediul președinției între șeful statului Nicolae Timofti și liderii Alianței pentru Integrare Europeană-3.

‘Maia Sandu a avut toată susținerea PLDM, dar din păcate nu a fost agreată de către partidele din cadrul Alianței. Eu regret că nu a atins acest consens. Valeriu Streleț va avea tot sprijinul necesar”, a declarat Vlad Filat.

PLDM, formațiune căreia îi revine funcția de premier conform acordului de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană-3, a propus-o săptămâna trecută pe Maia Sandu, dar negocierile cu Partidul Democrat și Partidul Liberal au intrat în impas după ce ea a înaintat o serie de condiții, între care schimbarea conducerii Băncii Naționale, demiterea procurorului general, un plan de măsuri anticriză.

Valeriu Streleț și-a început cariera politică în 1994, când a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social-Democrat. În 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar în 2011 ajunge să conducă fracțiunea parlamentară a liberal-democraților.

Valeriu Streleț a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Moldova, dar și pe cea de Economie Generală și Drept de la Academia de Studii Economice. În 2004 a absolvit Institutul European de Studii Politice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata