Breaking news

Unioniștii cer Guvern comun pentru România și Republica Moldova

loading...

Unioniștii vor ca România și Republica Moldova să aibă un Guvern comun. În prezent, cele două țări sunt conduse de un Executiv interimar, întrucât Parlamentul de la Chișinău a demis Cabinetul condus de Valeriu Streleţ, iar Ponta și-a dat demisia.

mars-chisinau-guvern-comunLa Chișinău a avut loc duminică un nou marș pentru Unire. Sub genericul „Resetăm cele două state românești”, evenimentul s-a încheiat în fața Ambasadei României la Chișinău, acolo unde participanții au postat sute de mesaje în care au cerut un guvern comun pentru cele două state românești.

Manifestația, organizată la inițiativa Blocului Unității Naționale și a Consiliului Unirii, vine în contextul în care la București, la Iași, Cluj și în alte orașe din România se desfășoară proteste la care răsună mesaje unioniste.

Tragedia de săptămâna trecută din București a arătat clar că în România e nevoie de o resetare a clasei politice. De cealaltă parte, dezastrul social-economic în care a ajuns Republica Moldova a arătat clar că e nevoie de o reorganizare a statului în întregime. Vrem să  trăim toți într-o Românie mai bună, iar pentru asta avem nevoie de un guvern comun pentru cele două state românești. Acesta este mesajul nostru pentru politicieni, pentru societatea civilă și pentru ambasadorii altor state la Chișinău”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unității Naționale.

Am ieșit astăzi în stradă pentru a cere un singur Guvern. Am oprit la Ambasada SUA, la cea a Germaniei și a României pentru a le transmite simbolic mesajul nostru. Vrem să fim auziți de cât mai multă lume, care să înțeleagă că noi, cetățenii Republicii Moldova, nu vedem altă soluție pentru ieșirea din prăpastia în care a ajuns societatea noastră decât Unirea”, a precizat Vitalie Prisăcaru, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Organizatorii evenimentului de astăzi au declarat că vor continua seria de manifestații stradale în care vor atrage atenția opiniei publice din România și Republica Moldova asupra necesității creării unui Guvern comun.

Blocul Unității Naționale este o coaliție formată din 22 de entități nonguvernamentale, printre care și Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova și Asociația Foștilor Deținuți și Victime ale Represiunilor din Moldova.

În prezent, Guvernul Românie este condus de primul ministru interimar Sorin Cîmpeanu, iar cel al Republicii Moldova de Gheorghe Brega, ca premier în interimar.

mars-pentru-unire-chisinau-ambasada-germanieimars-pentru-unire-chisinau-ambasada-sua

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata