Breaking news

Ungaria suspendă unilateral regulamentul european privind cererile de azil. UE cere explicații lui Orban

loading...

Ungaria a anunțat marți că suspendă unilateral, pe perioadă nedefinită, regulamentul Dublin III cu privire la solicitările de azil, invocând ”protejarea intereselor ungare”. Uniunea Europeană a reacționat prompt și solicită explicații oficialilor de la Budapesta.

ue- ungariaCa să scape de imigranții care s-au refugiat pe teritoriul său, Ungaria suspendă regulamentul european privind cererile de azi. Drept urmare,  Ungaria va refuza să reprimească refugiații care au ajuns inițial pe teritoriul său, iar apoi au plecat într-o altă țară.

”Sistemul de azil din Ungaria este suprasolicitat, cel mai suprasolicitat dintre statele UE afectate de imigrația ilegală. Ungaria a utilizat toate capacitățile aflate la dispoziția sa. Situația necesită o acțiune urgentă; în această situație care escaladează, Ungaria trebuie să o ia înaintea deciziilor Uniunii Europene”, a indicat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar Zoltan Kovacs.

Potrivit datelor furnizate de Guvernul de la Budapesta, peste 60.000 de imigranți au intrat în mod ilegal în Ungaria în cursul lui 2015. Marea majoritate a acestor imigranți au sosit în Ungaria pe la frontiera cu Serbia. Din Ungaria, ei își continuă drumul spre Austria sau Cehia, încercând să ajungă în Germania sau în Europa de Nord.

Comisia Europeană i-a cerut marți seară Ungariei să explice imediat de ce a suspendat unilateral regulamentul ‘Dublin III’ referitor la solicitările de azil, încălcând astfel normele Uniunii Europene

”În condițiile în care regulamentul Dublin III nu prevede suspendarea transferurilor (de imigranți) către statele membre responsabile de examinarea unei cereri de azil, Comisia i-a cerut Ungariei clarificări imediate asupra naturii și amplorii problemelor tehnice, precum și cu privire la măsurile luate pentru remedierea situației”,  a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Regulamentul Dublin III stabilește criteriile și mecanismele care permit determinarea statului membru responsabil de examinarea unei cereri de azil prezentate într-unul din statele membre de către un resortisant al unui stat terț.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata