Breaking news

Ungaria a reținut 16 români, acuzați de trafic de persoane

loading...

16 români, suspectați că sunt implicați în traficul de imigranți, au fost reținuți joi și vineri, de autoritățile ungare de la Budapesta. Reținerea românilor are loc cu cazul celor 70 de imigranți gssiți morți într-un camion abandonat în Viena.

romania - ungariaPurtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe,  Raluca Lunculescu a susținut vineri o declarație de presă la sediul Ministerului în care a confirmat că 16 români au fost reținuți de Ungaria.

Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 28 august 2015, de către poliţia ungară, despre faptul că 4 cetăţeni români au fost reţinuţi la data de 26 august 2015 în Budapesta,  fiind cercetaţi pentru trafic de persoane. Potrivit informării poliţiei ungare, cei 4 cetăţeni români vor fi audiaţi în cursul zilei de astăzi, 28 august 2015”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE.

Reamintim că în cursul zilei de ieri, 27 august 2015, alţi 12 cetăţeni români suspectaţi de trafic de persoane au fost reţinuţi şi audiaţi de autorităţile ungare, cu propunerea de arestare preventivă.

În prezent, toţi cei 16 cetăţeni români se află în arestul poliţiei din Budapesta.

Până în acest moment, niciun cetăţean român nu a solicitat asistenţă consulară.

Ambasada României la Budapesta monitorizează cazul, menţine legătura cu autorităţile ungare în vederea obţinerii unor elemente de noutate privind situaţia juridică a cetăţenilor români fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale.

Camionul cu imigranți era parcat lângă autostrada A4, iar primele informaţii arată imigranții au murit sufocaţi.

Zecile de imigranți ale căror cadavre au fost găsite joi într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria, nu departe de granița cu Ungaria, ar fi fost deja morți în momentul în care vehiculul a intrat în țară, între miercuri seara și joi dimineață, a anunțat poliția locală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata