Breaking news

Un val de căldură extremă ar putea lovi Terra datorită unei expolzii solare

loading...

Temperaturile extreme din ultimele zile se pare că sunt rezultatul unei explozii solare masive.

explozie-solaraŞi asta nu este decât începutul. În zilele următoare Pământul ar putea fi lovit de un val de căldură extremă.

Explozia – numită ejecţie coronală de masă – a fost îndreptată spre Pământ, provocând un “tsunami” solar.

Imaginile transmise de Solar Dynamics Observatory al NASA au arătat clar unda de şoc, de la momentul exploziei prin spaţiu.

Experţii spun că valuri de particule gazoase cu suprasarcină electrică vor ajunge pe Terra marţi, lovind scutul magnetic natural care protejează Pământul. Este posibil ca aurore spectaculoase să se formeze în urma acestui “tsunami” solar.

Specialiştii spun că o erupţie solară foarte mare ar putea afecta sateliţii, sistemele energetice şi de comunicaţii de pe tot globul.

loading...
1 Comentariu
  1. Cristi Ilie spune

    Cu alte cuvinte “ne spun” cei care ne conduc..adica guvernul Boc si basinosul traian: Nu va mai agitati ca vine sfarsitul..numai iesiti in strada ca si asa muriti..adaptativa la banii putini care ai mai aveti ca vin cataclisme grave prostilor.Asta este manipulare..prea se face atata tam-tam dupa primele documentarii ce au fost difuzate pe national geografic si pe discovery despre aceste fenomene solare.Ni se atrage atentia de la adevaratele dezastre…veti murii de foame inainte de orice alt pericol natural asa ca numai puneti botul asa usor la ce vi se arata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata