Breaking news

Catastrofă feroviară în Spania după deraierea unui tren de pasageri

loading...

Tragedie de proporții în Spania. Numărul persoanelor decedate în urma deraierii tenului crește de la o oră la alta. Bilanțul provizoriu indică moartea a 77 de persoane și rănirea gravă a altor 143 de pasageri aflați în trenul care a deraiat în apropiere de Santiago de Compostela.

catastrofa feroviara spaniaUn tren de pasageri al companiei Alvia, a deraiat miercuri seară, în jurul orei 20. 42, ora locală a Spaniei, (21,42 în România), în apropiere de Santiago de Compostela. Trenul de pasageri circula pe ruta Madrid – Ferrol.

În fotografiile realizate de presa spaniolă se vede cum cel puțin patru dintre vagoanele trenului au sărit de pe șine și s-au răsturnat, iar unul din vagoane este făcut praf.

Accidentul s-a produs în momentul în care trenul traversa o curbă în care se afla un parapet de beton. Vagoanele au deraiat și s-au lovit de parapetul de beton.

Localnicii aflați în apropierea locului unde s-a produs tragedia au sărit să scoată victimele din vagoane. În fotografii se pot observa trei cadavre întinse pe o bucată de pânză, în apropierea vagoanelor deraiate.

Trenul avea în componență 13 vagoane și efectua o cursă pe distanță lungă iar la momentul accidentului, acesta circula cu o viteză de 220 de kilometri pe oră pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe oră.

Presa spaniolă citează surse oficiale care indică faptul că cel puțin 77 de pasageri au decedat iar alții 143 sunt grav răniți.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata