Breaking news

Un nou grup de cetățeni români, repatriai de MAE, din Libia

loading...

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de vineri, 15 februarie 2013, a avut loc acţiunea de repatriere la cerere a unui grup de 17 cetăţeni români însoţiţi de 4 cetăţeni sirieni, membri de familie.

Evacuare LibiaRepatrierea din Republica Arabă Siriană a avut loc prin Liban, prin punctul de frontieră Jdeideh – Masnaa.

Demersurile pentru efectuarea transportului pe cale rutieră  Jdeideh – Aeroportul Rafic Hariri din Beirut au fost asigurate de Ambasada României la Damasc.

Grupul de cetăţeni a ajuns joi, 14 februarie, la ora 11:00 la frontiera libanezo-siriană şi a fost asistat de o echipă a Ambasadei României în Liban şi de către ambasadorul României la Damasc.

Echipa Ambasadei României la Beirut a oferit cetăţenilor români sprijin consular şi logistic, precum şi hrană, apă şi medicamente.

Autorităţile libaneze au oferit sprijin autorităţilor române pentru desfăşurarea în bune condiţii a formalităţilor tehnice necesare repatrierii grupului de cetăţeni.

Cei 17 cetăţeni români însoţiţi de 4 cetăţeni sirieni membri de familie au călătorit prin intermediul companiei Turkish Airlines şi au sosit la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă, în data de 15 februarie 2013, în cursul dimineţii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata