Breaking news

UE: mobilizare financiară pentru Haiti

loading...

UEÎn urma apelului ONU ce vizează strângerea a 562 de milioane de dolari pentru ajutorarea statului Haiti, mai multe țări și organizații și-au prezentat deja disponibilitatea. Uniunea Europeană s-a angajat să ofere ajutoare ce se ridică la o valoare de 420 de milioane de euro.

State precum Statele Unite ale Americii (100 milioane de dolari), Australia (8,99 milioane de dolari), Brazilia (15,5 milioane de dolari), Canada (53,66 milioane de dolari), China (5,4 milioane de dolari), Danemarca (7,4 milioane de dolari), Marea Britanie (22,6 milioane de euro), Franța (10 milioane de euro) au răspuns deja apelului.

Uniunea Europeană s-a angajat de asemenea să aloce mai multe sute de milioane de euro, atât pentru ajutor umanitar de urgență cât și pentru reconstrucția statului Haiti, au anunțat astăzi președintele spaniol al Uniunii Europene și reprezentanta pentru afaceri externe. Acest ajutor financiar consistă în 92 de milioane de euro puși la dispoziție de cele 27 de state membre în termen scurt, la care se adaugă alte 30 de milioane de euro deblocate de Comisia europeană. Aceasta din urmă a anunțat de asemenea că în timp se vor adăuga alte 100 de milioane de euro pentru reabilitarea țării și alte 200 de milioane de euro, pe termen mediu și lung, pentru reconstruirea țării. UE ia în considerare și trimiterea unor forțe de poliție care să ajute la o mai bună distribuire a alimentelor și a medicamentelor. Statele Unite ale Americii au deja mai bine de 1 000 de persoane în zonă în acest scop, la care se vor adăuga în zilele următoare alte mii de soldați.

Andreea Fekete

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata