Breaking news

Ucrainienii au blocat Ambasada Rusiei de la Kiev și au dat jos drapelul rus

loading...

Sute de manifestanți ucraineni au blocat sâmbătă, accesul în Ambasada Rusiei de la Kiev și au dat jos drapelul rus de pe sediul clădirii.

steag rusia in kievUn grup de circa 300 de ucrainieni, au aruncat cu ouă în clădire și au răsturnat autoturismele diplomaților ruși care erau parcate în afara incintei misiunii. Au blocat accesul în ambasadă, după care unul dintre protestatari a sărit gardul și au dat jos steagul Rusiei.

Toate astea pentru că sâmbătă dimineață, insurgenții proruși au doborât un avion al armatei ucrainene la Lugansk, ucigându-i pe toți cei 49 de militari aflați la bord.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva Rusiei și au cerut Kremlinului să nu mai intervină în problemele interne ale Ucrainei.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, un dispozitiv exploziv, de fabricație artizanală, a fost descoperit în apropierea unei intrări în Administrația prezidențială ucraineană.

Dispozitivul era format din mai multe grenade F-1 și RGD, precum și din submuniții suplimentare și un telefon mobil. Bărbatul care a plasat dispozitivul exploziv a fost văzut, dar a reușit să fugă, fără să mai aibă timp să pună dispozitivul în stare operațională.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, care a câștigat alegerile din 25 mai, a depus jurământul săptămâna trecută.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata