Breaking news

Ucraina a renunțat la acordul cu UE pentru relansarea relațiilor cu Rusia

loading...

Ucraina a suspendat pregătirea acordului de asociere cu Uniunea Europeană cu doar o săptămână de semnarea lui la summitul de la Vilnius din 28-29 noiembrie.

ucraina  acord uePremierul Mikola Azarov a dat un decret prin care se suspendă procesul de pregătire a acordului de asociere între Ucraina şi UE” pentru: a asigura securitatea naţională, relansarea relaţiilor economice cu Rusia şi pregătirea pieţei interne pentru relaţii de la egal la egal cu Uniunea Europeană.

Ucraina propune, de asemenea, Moscovei şi Uniunii Europene crearea unei comisii tripartite privind comerţul şi “relansarea unui dialog activ cu Rusia şi ceilalţi membri ai Uniunii vamale”, iniţiate de Moscova, care invită Ucraina să adere de mai multe luni.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a dat asigurări că ţara sa va continua eforturile pentru integrarea europeană, în pofida suspendării măsurilor.

Ucraina va continua să meargă pe calea integrării UE. În mod categoric, există dificultăţi pe această cale”, a declarat Ianukovici.

Parlamentul Ucrainei a respins joi proiectele legislative care ar fi permis transferul în străinătate al Iuliei Timoşenko.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata