Breaking news

Turcii cer 12 miliarde de lei pentru repatrierea cadavrului Regelui Romilor, Florin Cioabă

loading...

Regele Romilor din România nu poate fi adus în țară. Medicii turci cer fabuloasa sumă de 12 miliarde de lei, pentru a lăsa familia să plece cu cadavru lui Florin Cioabă.

florin cioaba spital turciaMedicii de la Spitalul Universitar din Antalya cer 12 miliarde de lei pentru ca familia lui Florin Cioabă, să poată ridica de la morgă, trupul neînsuflețit al Regelui Romilor.

Spitalul din Antalya a facturat atât operația suferită de Florin Cioabă în urmă cu două zile, cât și restul intervențiilor chirurgicale programate, plus o lună de spitalizare și recuperare. Astfel s-a ajuns la suma astronomică de 350.000 de dolari, adică 12 miliarde lei vechi.

Dorin Cioabă fiul răposatului Rege al Romilor spune că este anormal acest lucru. Și că nu are de ce să plătească pentru niște servicii medicale de care tatăl său nu a mai beneficiat.

Potrivit presei din Turcia, operația pe cord suferită de Florin Cioabă a costat 150.000 de lire turcești, adică 75.000 de dolari americani.

Managerul Spitalului din Antalya susține că familia lui Cioabă a semnat documente prin care se angajează să plătească toate cheltuielile de spitalizare pentru tatăl său.

Totodată, managerul turc susține că dacă familia lui Cioabă își permite să cumpere un sicriu din aur, poate să plătească și factura de 350.000 de dolari.

Familia lui Cioabă a plătit un avans la spital de circa 15.000 de dolari, insuficient însă pentru a-i permite să ridice cadavrul Regelui Romilor și să-l aducă în țară.

Dorin Cioabă spune că este șantajat în acest moment de conducerea spitalului, condiționând repatrierea tatălui său de achitarea integrală a sumei.

În urma scandalului iscat în urma emiterii fabuloasei facturi, conducerea spitalului a anunțat că în cursul zilei de luni vor recalcula suma, pentru a scoate serviciile deja facturare și care nu au mai fost aplicate lui Florin Cioabă.

Familia lui Florin Cioabă a solicitat un ajutor și din partea Guvernului României. Ministrul de Externe, Titus Corlățean spune că familia lui Cioabă va trebui să achite integral suma de plată și că statul român nu va plăti niciun leu pe motiv că Ambasada din Turcia nu este Casă de Sănătate și nu are buget pentru așa ceva.

Regele auto-proclamat al romilor, Florin Cioaba a murit duminică, la vârsta de 58, la Spitalul Universitar din Antalya, unde medicii l-au pus pe un dispozitiv pentru a pompa sânge în inima lui de vineri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata