Breaking news

Turcia a arestat trei ruşi după atentatul terorist de la Istanbul soldat cu 10 morţi

loading...

Trei cetățeni ruși au fost arestați în Turcia, miercuri, fiind suspectați de legături cu gruparea Statul Islamic. Măsura vine la o zi după atentatul terorist de la Istanbul soldat cu 10 morţi şi 15 răniţi.

atentat terorist istanbulPoliția din Turcia a reținut trei cetățeni ruși ca urmare a atentatului sinucigaș care a avut loc marți la Istanbul și care s-a soldat cu cel puțin 10 morți și 15 răniți. Consulatul general al Rusiei din orașul turc Antalya a confirmat arestarea celor trei ruşi.

În timpul unei percheziții la locuințele suspecților, poliția din Antalya a confiscat documente și CD-uri. Deocamdată nu se cunoaște când au avut loc arestările.

În atentatul comis marți în cartierul Sultanahmet din Istanbul au murit nouă germani. Unele dintre victimele germane participau la o excursie organizată de compania berlineză Lebenslust Touristik.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a declarat că autorul atentatului de la Istanbul este un jihadist al grupării Statul Islamic.

Atentatul a survenit în condițiile în care Turcia se află deja în stare de alertă după cel mai sângeros atentat din istoria sa, comis în octombrie 2015 în fața gării centrale din Ankara și soldat cu 103 morți.

Potrivit informațiilor obținute, până la acest moment, de către Consulatul General al României la Istanbul de la autoritățile locale și de la spitalele locale, niciun cetățean român nu a fost afectat în explozia produsă la 12 ianuarie 2016, în districtul istoric Sultanahmet din Istanbul.

Oficiul consular român monitorizează cu prioritate cazul, este în legătură cu autorităţile competente şi este pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situația o va impune.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata