Breaking news

Trupa AC/DC a dat șpagă drumarilor români ca să poată părăsi România

loading...

Angajaţii Companiei Naționale de Drumuri, au cerut spagă caravanei turpei AC/DC, la ieşirea din ţară, în vama Nădlac, pentru a permite accesul spre Ungaria.

ac-dcReprezentanții trupei AC/DC, au depus o plângere care a fost trimisă CNADNR. Conducerea Companiei de Drumuri va începe o anchetă internă pentru a vedea cum au stat lucrurile și dacă acuzațiile formulate de reprezentanții trupei AC/DC sunt adevărate.

La scurt timp după ce a susţinut concertul din 16 mai de la Bucureşti, în faţa unui public record, de peste 60.000 de persoane, trupa AC/DC s-a trezit, timp de câteva ore, în imposibilitatea de a ieşi din ţară prin vama Nădlac.

Cele câteva zeci de camioane ale trupei nu au fost oprite de fanii români care şi-au dorit un bis, ci de oficialii români de la Drumuri şi Poduri care le-au prezentat un cover după piesa “Moneytalks” (“Banii Vorbesc”) adică le-au cerut şpagă 1.500 de euro pentru a-i lăsa să plece din România.

Negocierea a fost dură, ajungându-se în final la o sumă estimativă de 50 de euro pentru fiecare dintre cele 30 de maşini care alcătuiau caravana AC/DC.

“Este o plângere făcută de echipa care a transportat echipamentul trupei, plângere pe care am primit-o azi (marţi, n.r.). Reprezentanţii AC/DC susţin că au fost opriţi la graniţă şi li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele şi rovinietele, care erau în acel moment valabile. Oficialii români ar fi cerut atunci roviniete valabile şi în perioada şederii lor în România, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte şi au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 de maşini în total. În final, după cum se precizează în plângere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe maşină. Oficialii AC/DC nu au primit în schimb niciun document, nimic”, a declarat pentru Gândul Dorina Tiron, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

În cazul în care se va dovedi că plângerea este întemeiată, Tiron spune că nu va avea nici cea mai mică reţinere în a le desface contractul de muncă oficialilor CNADNR implicaţi în acest scandal.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata