Breaking news

Trei militari români au fost răniți în Afganistan în urma exploziei unei maşini-capcană

loading...

Trei militari români au fost la un pas de a-și pierde viața în Afganistan din cauza unui atentat cu o mașină capcană. Din fericire militarii au scăpat cu răni ușoare fiind în afara oricărui pericol.

afganistan militari nato mortiMinisterul Apărării Naționale a anunțat duminică faptul că trei militari aflați în misiune de patrulare în Afganistan au fost ținta unui atentat cu o mașină capcană.

”Trei militari români care acţionează în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniţi uşor duminică, 20 septembrie, în jurul orei 10.00, în urma exploziei unei maşini-capcană. Militarii executau o misiune de patrulare în aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de Baza militară de la Kandahar. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul bazei militare din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă, în afara oricărui pericol”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Apărării.

Cei trei militari fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani” şi sunt: locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi, ambii aflaţi la cea de-a doua misiune în Afganistan, şi caporalul clasa a III-a Ion Ichim, aflat la prima misiune într-un teatru de operaţii.

Acest incident vine la cinci luni distanță de când alți patru militari români staționați în Afganistan au fost răniți într-o explozie produsă de o mașină capcană.

Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica au fost răniţi, în Afganistan pe 30 aprilie, în timpul executării unei misiuni de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar, când o maşină-capcană a explodat în apropierea militarilor români.

România are în Afganistan un efectiv de 625 de militari care ajută la menținerea ordinii și păcii în regiune.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata