Breaking news

Trei medalii câștigate de elevii români la Olimpiada Internaţională de Geografie

loading...

După lotul de informatică, chimie și biologie, a venit rândul elevilor de la geografie să vină în țară cu medalii olimpice.

medalii2-15135Rezultate remarcabile ale lotul național olimpic de geografie, la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, desfăşurată în Taiwan, în perioada 29 iulie – 4 august. Elevii români au câștigat două medalii de aur și una de bronz.

Medaliile de aur au fost câştigate de Cătălina Jugrăvescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Alexandru Lahovary” din Râmnicu Vâlcea) – medalie de „argint” anul trecut şi de Alexandru Barbu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina – aceeaşi performanţă şi în 2009). Medalia de bronz i-a revenit lui Constantin Popa (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni).

Pe lângă aceste distincţii, Alexandru Barbu a obţinut şi titlul de campion mondial la individual, în vreme ce Cătălina Jugrăvescu s-a clasat pe locul al III-lea în ierarhia generală. Ediţia din acest an a reunit 108 participanţi din 27 de ţări. Campionii noştri au revenit în ţară, astăzi, 5 august.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata