Breaking news

Papa Benedict i-a cerut lui Traian Băsescu să fie mai bun

loading...

Traian Băsescu s-a declarat după ce a fost primit de către Papa Benedict al XVI-lea, că a avut o întâlnire unică, ce va rămâne în sufletul său pentru tot restul vieţii.

papa benedict si basescuBăsescu a fost emoționat până la lacrimi de vizita efectuată vineri la Vatican, unde a fost primit de Papa Benedict. Băsescu precizând că l-a găsit mult mai puternic decât în 2008, când s-au văzut prima dată.

”Am avut astăzi o întâlnire care va rămâne în sufletul meu pentru tot restul vieţii. Întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea va rămâne un eveniment nu politic, unul de suflet, în care am întâlnit un om, un Papă, mai puternic decât acela cu care m-am întâlnit în 2008, la Palatul Gandolfo. Am avut sentimentul că în faţa mea era un papă care nu avea decât un mesaj: «vreau să fii bun». Un om care prin privire, prin vorbă, prin inteligenţa frazelor nu spunea decât că are de comunicat pentru viitor “, a spus Băsescu.

Papa Benedict i-a spus lui Băsescu să fie mai bun pentru că e nevoie de o lume mai bună.

Din faptul că vizita mea nu a fost anulată am înţeles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru poporul român. Am înţeles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru ecumenism. Am înţeles mâna întinsă creştinilor ortodocşi de creştinii catolici. Am transmis Papei Benedict al XVI-lea mesajul catolicilor şi ortodocşilor din România. Un mesaj de solidaritate, de respect, un mesaj de înţelegere”, a adăugat Băsescu.

Lovit de sinceritatea momentului Băsescu a precizat: Sentimentul întâlnirii de astăzi este că m-am întâlnit cu un papă, mai bun poate ca noi toţi la un loc şi gata să ne dea din bunătatea lui pentru totdeauna. Să mă scuzaţi pentru sinceritate, dar dacă nu aş fi sincer, mai bine nu aş vorbi. Sentimentul cu care am plecat a fost acela că am avut o întâlnire unică, care nu se va mai repeta, şi care nici nu va mai putea avea vreodată un sentiment asemănător.

El a mulţumit Vaticanului şi Bisericii Catolice pentru punerea la dispoziţia ortodocşilor români a sute de biserici în Italia şi în Spania pentru ca în acestea să slujească preoţi ortodocşi români.

Preşedintele a făcut aceste afirmaţii în discursul ţinut la recepţia organizată la Palazzo Brancaccio din Roma, de către Ambasada României.

Traian Băsescu este ultimul șef de stat primit în audiență de către Papa Benedict, întrucât acesta își va da demisia începând cu data de 28 februarie 2013.

basescu la vatican

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata