Breaking news

Tragedie pe o șosea din Spania. 13 studenți au murit într-un grav accident rutier

loading...

Un autocar la bordul căruia se aflau 57 de persoane, inclusiv studenţi străini, a fost implicat într-un grav accident rutier produs duminică în Spania. În urma tragediei, cel puțin 13 persoane au decedat iar 34 au fost grav rănite.

accident autocar spaniaAutocarul s-a izbit de bariera din dreapta, pe autostrada AP7, după care s-a răsturnat şi s-a lovit de bariera care desparte cele două sensuri.

Studenţii, participanţi la programul Erasmus, se întorceau de la Valencia, unde au asistat la renumitul festival de artificii “Fallas”, potrivit lui Jane. Cei mai mulţi studiază la două universităţi din Barcelona.

Accidentul a avut loc în apropiere de Freginals, la jumătatea drumului între Valencia şi Barcelona.

Autocarul implicat în accident este unul dintre cele cinci autocare care au transportat studenţi de la Barcelona, a precizat Guvernul catalan în comunicat.

Potrivit unor imagini transmise de televiziunea naţională TVE, autocarul a lovit un vehicul care venea din direcţia opusă, pe cealaltă bandă.

Şoferul autocarului a fost reţinut şi se afla la un post de poliţie în oraşul Tortosa.

Fernandez Diaz a declarat că şoferul a trecut testele de alcoolemie şi droguri care i-au fost administrate.

Programul Erasmus se adresează studenţilor din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, cărora le oferă acces în unele dintre cele mai bune universităţi de pe continent.

Festivalul Fallas are loc anual la Valencia de Sfântul José, patronul tâmplarilor, şi atrage mii de turişti din întreaga lume.

Monumente de lemn şi efigii ale unor persoane celebre, reprezentate adesea în posturi comice, pe care artişti locali le sculptează peste an, sunt arse în cadrul unei ceremonii vii, însoţite de focuri de artificii zgomotoase.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata