Breaking news

Tragedie în largul coastelor libiene. 700 de imigranți au murit în urma unui naufragiu

loading...

Cel puțin 700 de persoane și-au pierdut viața după ce ambarcațiunea în care se aflau a naufragiat în largul coastelor libiene.

traulerTraulerul, încărcat cu imigranți, s-a scufundat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în largul coastelor libiene. Un prim bilanț anunțat duminică Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați, indică faptul că cel puțin 700 de persoane și-au pierdut viața.

Nava s-a scufundat la circa 110 km de coastele libiene, având la bord peste 700 de persoane, potrivit relatării celor 28 de supraviețuitori recuperați de o navă comercială.

Este cea mai gravă hecatombă întâlnită vreodată în Mediterana.

Nava a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică un apel la ajutor primit de gărzile de coastă italiene care au cerut unui cargo portughez să-și schimbe ruta în direcția apelului.

La sosirea la fața locului, la circa 220 km sud de insula italiană Lampeduza, echipajul a văzut nava scufundându-se.

În momentul când cei 700 de imigranți aflați la bord s-au aruncat toți în același timp în apă de aceeași parte la sosirea cargoului portughez s-a produs tragedia.

O importantă operațiune de salvare a fost lansată cu concursul marinei italiene și a celei malteze, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al marinei malteze.

Dacă acest bilanț se confirmă, el se adaugă celor 450 de morți și dispăruți în cursul a două naufragii precedente în mai puțin de o săptămână. Și acolo, relatările supraviețuitorilor au permis stabilirea acestor bilanțuri, în timp ce fluxul de migranți provenind din Libia crește în continuare.

Între 500 și, uneori, 1.000 de persoane în fiecare zi sunt recuperate de grănicerii italieni sau de nave comerciale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata