Breaking news

Tragedie aviatică în ziua de Crăciun. Avion rus cu 92 de persoane la bord, prăbușit în Marea Neagră

loading...

Crăciun însângerat în Rusia. 92 de persoane au murit după ce avionul militar în care se aflau, s-a prăbușit în Marea Neagră.

avion-rusAvionul militar cu 92 de persoane la bord a decolat la ora locală 5,40 (2,40 GMT) din Adler, oraș situat la sud de stațiunea balneară Sochi, de la Marea Neagră. Aeronava efectua un zbor obișnuit cu destinația baza aeriană rusă Hmeimim, în apropiere de Lattaqia, în nord-vestul Siriei, potrivit ministerului. El s-a prăbușit la scurt timp după decolare în Marea Neagră, în largul orașului Soci.

Președintele rus Vladimir Putin a decretat ziua de luni, 26 decembrie, drept zi de doliu național pentru comemorarea victimelor accidentului aviatic din Marea Neagră, informează AFP.

Avionul militar rus care s-a prăbușit duminică în Marea Neagră transporta 92 de persoane, dintre care peste 60 de membri ai corurilor Armatei Roșii și directorul lor, care urmau să petreacă Anul Nou împreună cu trupele din Siria, potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de AFP.

Lista cu pasageri publicată de către minister include 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, cunoscut pentru turneele sale în străinătate sub denumirea de corurile Armatei Roșii, opt militari, inclusiv directorul Ansamblului, Valeri Hahilov, opt membri ai echipajului, nouă jurnaliști, doi înalți funcționari civili și responsabila unei organizații caritabile, foarte cunoscută în Rusia, Elizaveta Glinka.

Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat duminică formarea unei comisii de anchetă, condusă de către premierul Dmitri Medvedev, însărcinată cu stabilirea cauzelor prăbușirii în Marea Neagră a unui avion militar care se îndrepta spre Siria având la bordul său 92 de persoane, relatează AFP.

Ministerul rus al Apărării spune că avionul se afla în exploatare de 33 de ani și avea 6.689 de ore de zbor din 1983.

Modelul Tu-154 pare este asemănător modelului Boeing 727 și a fost unul dintre cele mai utilizate avioane în țările din blocul comunist. Are o lungime de 47,9 metri, o înălțime de 11, 4 metri și o lățime de 37,55 metri, Tupolev poate transporta între 155-180 de persoane la o viteză de croazieră de 850 de km-oră și la o altitudine de 11.000 de km, cu o rază de acțiune de 4.000 de km.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata