Breaking news

Toyota retrage milioane de automobile

loading...

ToyotaNumărul unu în lume în industria de automobile, Toyota a anunțat rechemarea în service a unui număr încă nedeterminat de mașini din Europa și a mai mult de 3 milioane de automobile din Statele Unite ale Americii.

Mult timp ireproșabilă, reputația producătorului japonez Toyota este în pericol. Fapt unic în istoria sa, numărul unu în automobile a anunțat rechemarea în service a unui număr încă neterminat de automobile din Europa și inițial a 2,3 milioane de mașini din SUA, din cauza unui defect de concepere a pedalei de accelerație. Aceasta poate rămâne de fapt blocată când este apăsată. Marți, producătorul a suspendat deja vânzarea a opt modele în SUA.

Dar astăzi, Toyota a anunțat retragerea a altor mai bine de un milion de autoturisme din State pentru o problemă tehnică puțin diferită, de data această legată de mocheta de la șofer, de asemenea considerată susceptibilă de a bloca pedala de accelerație.

Responsabilii Toyota au luat decizia de a întrerupe pentru o săptămână, începând cu 1 februarie, producția modelelor în cauză în cinci uzine din America de Nord. Consecințele financiare riscă să fie foarte grave pentru Toyota, care realizează mare parte din vânzări pe piața americană. Printre modelele de mașini retrase de reprezentanți figurează și unele dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii, precum Camry, Corolla, 4×4 Rav 4. Cele opt modele implicate reprezintă 56% din vânzările grupului numai în Statele Unite în 2009.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata