Breaking news

Tăriceanu a devenit Cavaler al legiunii de Onoare din Franța

loading...

Călin Popescu – Tăriceanu, Preşedintele Senatului României, a primit înalta distincţie a Republicii Franceze, Ordinul naţional al Legiunii de Onoare, în grad de Cavaler.

tariceanuDistincţia a fost acordată pentru recunoaşterea importanţei contribuţiei domnului Călin Popescu-Tăriceanu în dezvoltarea excelentelor relaţii dintre Franţa şi România, în diferitele funcţii publice pe care le-a ocupat până în prezent.

La propunerea ministrului Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale, prin decretul MAEP 15500-80D, preşedintele Franţei l-a nominalizat pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu, în data de 15 ianuarie 2015, pentru acordarea Ordinului naţional al Legiunii de Onoare, în grad de Cavaler.

Ceremonia înmânării Ordinului naţional al Legiunii de Onoare are loc la sediul Ambasadei Franţei în Bucureşti, în data de 5 martie 2015.

Legiunea de Onoare a fost instituită în 1802 și acordată neîntrerupt din 1804 până în zilele noastre.

Prima ceremonie oficială de acordare a distincţiilor Legiunii de Onoare a avut loc în data de 14 iulie 1804, la Capela Invalizilor, când Napoleon Bonaparte a decorat o serie de ofiţeri pentru merite deosebite în timpul Revoluţiei franceze.

De-a lungul timpului, această decoraţie a mai fost acordată unor personalităţi române precum Regina Maria a României, marelui om politic Nicolae Titulescu sau celebrului academician şi savant Constantin I. Istrati.

Alături de Călin Popescu-Tăriceanu, la ceremonia decernării înaltei distincţii a Republicii Franceze, şi-au anunţat prezenţa mai multe personalităţi marcante din mediul politic sau de afaceri din România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata