Breaking news

Tabăra de romi din Madrid, de lângă clădirea Guvernului Spaniei, demolată

loading...
0 4

Autoritățile spaniole au demolat tabăra ilegală de romi din România, formată în Madrid, la câteva sute de metri de Guvernul Spaniei.

tabara romi demolata madridA fost demolată tabăra pe care un grup de 69 de Rromi proveniţi din România o montaseră în centrul Madridului, la câteva sute de metri de clădirea guvernului spaniol.

Autorităţile din Madrid au declarat că Universitatea Complutense de Madrid, care este proprietarul acestui loc, a câştigat un proces deschis acum 6 luni, iar din motive de igienă şi sănătate publică acesta a fost urgentat astfel încât vineri 12 decembrie s-a primit un ordin de demolare şi evacuare imediată a acestor persoane.

După demolare Primăria Madriului le-a oferit tuturor celor afectaţi posibilitatea de a stă într-un adăpost de noapte, însă nici unul dintre ei nu a acceptat spunând că va părăsi Spania.

”FADERE a cerut în nenumărate rânduri Guvernului Român să înceapă un proiect de integrare a rromilor din ţările Uniunii Europene însă până în acest moment nu a primit nici un răspuns” A declarat Daniel Tecu preşedintele FADERE Federaţia asociaţiilor de români din Europa.

Numărul rromilor proveniţi din România care cerşesc în Spania a crescut îngrijorător în ultimul timp. Majoritatea dintre ei sunt ameninţaţi şi forţaţi de reţele mafiote dirijate din România. Anul trecut Poliţia Spaniolă a reuşit să aresteze una din ele.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata