Breaking news

SUA și Rusia, acord în privința Siriei. Rușii aprobă intervenția militară dacă armele nu sunt distruse

loading...

Intervenția militară în Siria va fi aprobată de Rusia dacă regimul de la Damasc nu va respecta planul de predare a armelor chimice.

sua ataca militar siriaSecretarul de stat american John Kerry şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov au convenit sâmbătă la Geneva asupra unui plan cu privire la eliminarea arsenalului chimic al Siriei.

Potrivit acordului, regimul de la Damasc are la dispoziţie o săptămână pentru prezentarea listei cu arme neconveţionale, afirmă secretarul de Stat american, John Kerry.

Statele Unite şi Rusia sunt de acord cu adoptarea unei rezoluţii ONU care să prevadă recurgerea la forţă dacă Siria nu va respecta planul de predare a armelor chimice.

Planul prevede totodată adoptarea unei rezoluţii a ONU care să se refere la ameninţarea cu recurgerea la forţă.

SUA şi Rusia sunt de acord că o rezoluţie a ONU trebuie să se refere la ‘capitolul 7 /al cartei ONU/ cu privire la recurgerea la forţă’, a anunţat John Kerry.

Acordul prevede de asemenea că Siria trebuie să le permită inspectorilor ONU accesul cel mai târziu în noiembrie. ”Obiectivul este de a finaliza eliminarea armelor la mijlocul lui 2014”, a precizat secretarul de stat american.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata