Breaking news

SUA “ocupă” Haiti

loading...

haiti-earthquakeStatele Unite ale Americii cîștigă din ce în ce mai mult teren în Haiti după cutremurul devastator de peste 7 grade pe scara Richter produs în urmă cu o saptamană. Cu toate că SUA a primit numeroase critici datorită ocupării anumitor poziții strategice în Haiti, numeroase trupe americane au fost dizlocate ieri în capitala haitiană Port-au-Prince. Inițiativele SUA au ridicat semne de întrebare imediat după producerea cutremurului, deoarece trupele americane întarziau sosirea ajutoarelor umanitare trimise de diverse ONG-uri sau state care și-au anunțat ajutorul necondiționat.

Ultimul contestatar al acțiunilor SUA în Haiti este președintele Venezuela, Hugo Chavez : “De ce să trimită 3.000 de militari ca şi cum ar pleca la război?”, se întreabă liderul socialist, care denunţă frecvent “imperialismul” american. “Se pare că vor să profite de tragedie pentru a ocupa militar Haiti”, adaugă Chavez. Venezuela și-a anuntat sprijinul pentru Haiti cu peste 6500 tone de alimente și “tot combustibilul necesar”. O navă cu 225.000 de barili de carburant a fost trimisă catre Haiti prin Republica Dominicană de către Venezuela.

Cutremurul din Haiti s-a soldat cu cel puțin 90.000 de victime însă numarul oficial poate fi mult mai mare deoarece nu se știe încă numărul persoanelor rămase sub cladirile dăramate. Multe clădiri s-au prăbuşit, printre acestea un spital, un hotel, clădirea Palatului Naţional, cea a parlamentului dar şi sediul ONU din Haiti. Șeful misiunii Organizatiei Natiunilor Unite in Haiti, tunisianul Hedi Annabi, a fost ucis de seismul produs marți în regiunea capitalei haitiene Port-au-Prince.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata