Breaking news

Spioni în devenire la Academia Putin!

loading...

balLa Moscova, Școala de cadete numărul 9 formează încă de mici și în modul cel mai strict viitoarele recrute ale FSB (ex-KGB), serviciile secrete ruse.

Aceste tinere odată ieșite de pe băncile școlii numărul 9, o academie nouă, prima de acest gen, creată la cererea prim-ministrului Vladimir Putin, vor forma elita militară feminină a patriei. Amazoane promise departamentului FSB (ex-KGB) pentru a lucra în contra-spionaj, antiterorism și împotriva crimei organizate. Deși iau ore și de muzică, desen, dans sau de cusut și gătit, pentru a deveni soții și mame responsabile, principalele materii sunt cele legate de folosirea unui AK47 (kalașnikov) sau a grenadelor.

Cursurile încep în fiecare dimineață la ora 7.00. Se învață limbi străine (majoritatea elevelor știu să vorbească cursiv 5 limbi străine), defilatul, metode de prim ajutor și auto-apărare, bune maniere. Uniformele, de culoare închisă, cu epoleți roșii, sunt inpecabile, călcate în fiecare seară. Aceste fete trebuie să fie modele, iar pentru a le dezvolta forța fizică în meniul din fiecare zi este inclus și caviarul.

Tinerele au voie să se machieze o singură dată pe an, cu ocazia balului de iarnă rus. Cele mai mari dintre ele, abia la vârsta de 16 ani, pot purta rochii de seară, în timp ce cele mai mici, de doar 10 ani, aduc a domnișoare de onoare. Sunt purtate la braț de tineri, deseori încă băieței, îmbrăcați în uniforme sobre și purtând caschete. Este singura vizită masculină autorizată până la balul din anul următor.

Profesorii școlii, aleși pe sprânceană, sunt militari în rezervă, veterani din Armata Roșie din timpul ocupației din Afganistan, decorați ai ordinului pentru Curaj. La sfârșitul fiecărui an școlar, se organizeză un “spectacol” în care se pun în valoare cunoștințele acumulate de eleve în timpul cursurilor. Dacă rezultatul nu este optim, atât profesorul cât și elevii în cauză vor părăsi școala.

Școlile militare ruse, create după modelul prusac, au apărut în 1732, în timpul domniei împărătesei Anna, nepoata lui Petru cel Mare, și au dispărut odată cu instaurarea comunismului. În era Putin, conceptul a fost reabilitat. Mai întâi pentru băieți, acum și pentru fete. Școala numără astfel 300 de eleve deja, majoritatea provenind din familii de militari și recrutate prin teste aptitudinale. Ele urmează 6 zile de curs pe săptămână, iar telefoanele mobile sunt interzise în afara celor câteva minute permise pe zi pentru a-și contacta familiile.

loading...
1 Comentariu
  1. Lector spune

    La naiba cu scrierea romna….. impecabil…ce ar fi fost daca scriati?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata