Breaking news

Spania, Portugalai și Grecia ar putea fi eliminate din zona euro

loading...

Pentru a proteja moneda europenană, analiștii economici lansează ipoteze tot mai ciudate, cum ar fi aceea că trei țări din spațiul UE, care au aderat la moneda euro, să fie excluse pentru a evita prăbușirea monedei europene, conform RealitateaTV.

euroConform unui sondaj efectuat la începutul lunii iunie pe 1001 clienţi ai Blomberg, se arată că doar 23% dintre investitorii şi analiştii chestionați, cred că pachetul de salvare în valoare de 1 trilion de euro propus de Banca Centrală Europeană va reuşi să ţină laolaltă uniunea monetară şi să prevină intrarea în incapacitate de plată a vreunui stat membru.

Peste 60% cred că euro va coborî şi mai mult în comparaţie cu moneda americană în ultimele trei luni şi mulţi cred că pe termen lung, moneda europeană va ajunge la paritate cu dolarul. În total, 40% dintre respondenţi cred că ar putea apărea cazuri de incapacitate de plată la nivelul european, iar 35% sunt de părere că unele ţări ar putea ieşi din Euroland.

Ţara pe care abonaţii Bloomberg o percep ca fiind cea mai ameninţată cu excluderea din Zona euro este Grecia. Urmează Portugalia, Spania şi Irlanda. 35% cred că e posibil ca și  Portugalia să intre în incapacitate şi un sfert sunt de părere că Spania ar putea ajunge în această situaţie.

Sondajul a fost realizat pe parcursul a două zile, la începutul lunii iunie, pe un eşantion de  selectaţi aleatoriu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata