Breaking news

Spania a rezolvat problema spațiilor verzi. Plantează iarbă pe autobuze – VIDEO

loading...

Spaniolii au găsit soluția pentru a rezolva lipsa spațiilor verzi din orașele aglomerate, precum Madrid sau Barcelona. Au plantat iarbă pe acoperișul autobuzelor.

autobuze cu iarba pe acoperisPreocupat de ecologie, Antreprenorul Marc Granan, pasionat și preocupat de ecologie, a găsit o metodă inedită, dar eficientă pentru a îmbunătăți calitatea aerului din marile orașe spaniole.

Datorită lui, problema spațiilor verzi a fost rezolvată prin plantarea de grădini pe acoperișul autobuzelor din sistemul de transport public.

Granan a instalat grădini suspendate pe câteva autobuze turistice din orășelul spaniol Gerona, iar rezultatul a încântat și autoritățile locale.

Ideea grădinilor în mișcare va fi preluată și de o companie din Barcelona care a găsit conceptul extrem de interesant și folositor.

Peisagistul Marc Granen a venit cu ideea proiectului PhytoKinetic, care constă într-un autobuz pe al cărui acoperiş sunt plante.

Sistemul foloseşte condensarea din mecanismul de aer condiţionat al vehiculului pentru a uda „grădina”.

„Zonele verzi urbane sunt cruciale pentru fotosinteză, un proces în care plantele absorb dioxid de carbon şi eliberează oxigen – vital pentru purificarea aerului pe care îl respirăm. Dacă găsirea de noi spaţii urbane pentru grădini reprezintă o problemă, putem folosi spaţii deja existente, cum ar fi acoperişurile mijloacelor de transport public”, a declarat Marc Granen.

Pe lângă aerul mai curat, datorită acoperişului vegetal PhytoKinetic, temperaturile din interiorul autobuzului au scăzut în medie cu 3,5 grade Celsius.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata