Breaking news

ȘOCANT | Un olandez a scăpat de două ori de moarte. Trebuia să fie în ambele avioane Malaysian Airlines

loading...

Olandezul Maarten De Jong, ciclist profesionist, a scăpat de două ori de la moarte în ultimele 4 luni întrucât și-a anulat în ultima clipă biletul de avion pentru cele două curse ale companiei Malaysian Airlines.

Maarten De JongeO nouă coincidență stranie, dar cu final fericit, se leagă de compania aeriană Malaysia Airlines și cele două zboruri de anul acesta. Olandezul trebuia să fie atât în avionul care a dispărut pe 8 martie 2014, cât și în cel din 17 iulie, doborât de insurgenții urși, în estul Ucrainei.

Olandezul în vârstă de 28 de ani, avea rezervat bilet la cursa MH370 care trebuia să zboare de la Kuala Lumpur la Beijing. Numai că, potrivit Daily Mirror, în ultima zi, De Jong a decis să zboare cu o altă cursă Malaysian Airlines care a decolat mai devreme spre Beijing. Așa a scăpat cu viață, întrucât Boeing-ul 777  a dispărut cu 227 de persoane la bord şi nimeni nu i-a găsit urma nici până azi.

 “Aş fi putut fi în acel avion. Este de necrezut. Îmi pare rău pentru victime şi pentru familiile lor, însă sunt fericit că am scăpat teafăr”, declara De Jonge, în martie pentru RTV Oost.

Pe 30 iunie, Maarten De Jonge care concurează în Malaiezia pentru echipa Terrengganu a participat la campionatul naţional de ciclism al Olandei şi a terminat pe locul 35.

Olandezul plănuise să zboare, joi, 17 iulie, la Kuala Lumpur cu cursa Malaysian Airlines având indicativul MH17. Însă și de astă dată, olandezul s-a răzgândit în ultima clipă și a decis să plece duminică, 20 iulie, prin Frankfurt, întrucât a găsit un bilet mai ieftin.

La scurt timp după aflarea veștii că avionul în care trebuia să se urce, a fost doborât de o rachetă, olandezul a scris pe pagina sa de Twitter: Dacă aş fi plecat astăzi, atunci…Pe cât de fericit sunt pentru mine şi familia mea, pe atât de îndurerat sunt pentru victime şi familiile lor.

Maarten De Jonge poate spune cu mâna pe inimă că este un om norocos și că a trecut de două ori pe lângă moarte.

Aeronava Boeing 777, decolată de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, pe 17 iulie 2014, a fost doborâtă câteva ore mai târziu, în spațiul aerian al Ucrainei, iar toți cei 298 de oameni aflați în avion, au decedat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata