Breaking news

Serge Moscovici, fondatorul psihologiei sociale moderne, a încetat din viață

loading...
0 6

Sociologul francez de origine română, Serge Moscovici, cunoscut ca fondatorul psihologiei sociale moderne, a încetat din viață la Paris, la vârsta de 89 de ani.

Serge MoscoviciNăscut la 14 iunie 1925, la Brăila, într-o familie evreiască, Serge Moscovici, a trăit experienţa curentului antisemit din România anilor de dinainte de cel de-Al Doilea Război Mondial  şi a pogromului din anul 1941, petrecând mai mulţi ani într-un lagăr de muncă forţată. În 1948, a părăsit România şi s-a instalat în Franţa.

”Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă adâncul regret pentru trecerea în nefiinţă a sociologului francez de origine română, Serge Moscovici, cunoscut ca fondatorul psihologiei sociale moderne şi teoretician al ecologiei. Experienţa sa de viaţă şi contribuţia la ştiinţele sociale contemporane sunt un puternic motiv de reflecţie şi, nu în ultimul rând, un exemplu de urmat, prin lecţiile pe care le-a lăsat moştenire şi care sunt valorificate doar dacă istoria nu repetă momentele triste pe care însuşi sociologul francez le-a cunoscut. Odihnească-se în pace!”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro

Director al Şcolii de Înalte Studii de Ştiinţe Sociale din Paris şi profesor la New School for Social Research din New York, Serge Moscovici a lăsat în urma sa o operă solidă în domeniul ştiinţelor sociale.

Românul a predat cursuri universitare şi a scris lucrări de epistemologie, psihologie socială şi antropologie politică.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata