Breaking news

Se vând informații despre conturi secrete din Elveția!

loading...

imagesUn informator a propus fiscului german cumpărarea unei liste de 1 500 de deținători de conturi secrete în Elveția.

Deși știrea a declanșat reacții controversate, guvernul german se arată pregătit pentru a încheia târgul. Angela Merkel a declarat că “trebuie să facem tot posibilul pentru a obține fișierele” care conțin informații despre 1 500 de contribuabili ce și-au ascuns averile în Elveția.

Un “eșantion” de cinci dosare le-a fost deja trimis autorităților și  se pare că a permis fiscului să recupereze virtual 1 milion de euro. Informatorul a cerut 2,5 milioane de euro în schimbul documentelor, dar se pare că suma pe care guvernul german ar recupera-o în urma informațiilor poate ajunge până la 200 de milioane de euro.

Potrivit jurnalului Financial Times Deutschland, informatorul ar fi un angajat al băncii elvețiene HSBC Private Bank, Hervé Falciani, care ar fi oferit informații prețioase și Franței începând cu luna august a anului trecut. Elementele furnizate de informator au permis guvernului francez să facă o listă cu 3 000 de contribuabili bănuiți de a sustrage bani și a-i depozita în conturi din Elveția. Arătat cu degetul, Hervé Falciani a declarat că el nu are nici un amestec în această afacere. Pe de altă parte, contidianul german Handeslblatt susține că clienții ar aparține băncii elvețiene UBS, care, la rându-i, a dezmințit.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata