Breaking news

Scandal la Vatican. Preoți pedofili incluși în conclavul de cardinal care va alege viitorul Papă

loading...

Un scandal de proporții stă să izbucnească la Vatican, după ce un ONG din Roma susține că printre cardinalii din conclav se află şi clerici care au molestat copii.

conclav cardinaliAlegerea viitorului Papă al Bisericii Catolice se amână după ce discuţiile cardinalilor cu privire la stabilirea datei oficiale a conclavului, nu au avut nicio finalitate. Și asta din cauza absenţei a 12 membri cu drept de vot, ce vor sosi, cel mai probabil, astăzi la Vatican.

Însă scandalul e pe cale să izbucnească la Vatican după ce un ONG din Roma susţine că mai mulți preoți pedofili au fost incluși în conclavul de cardinali care vor alege viitorul Suveran Pontif.

În timpul reuniunilor cardinalilor, o organizaţie nonguvernamentală din Roma a susţinut o conferinţă de presă pentru a avertiza că un grup de cardinali din conclav sunt acuzaţi că au molestat copii.

Prezenţa lor vizibilă în alegerea noului Papă pătează acest proces. Este dificil, cred eu, pentru catolici şi, mai ales, pentru victime să aibă încredere în acest proces ştiind că mulţi dintre cei implicaţi sunt compromişi din punct de vedere moral”, a declarat David Clohessy, președintele unei organizații.

Noul Suveran Pontif ar putea fi ales înainte de intrarea în Săptămâna Sfântă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata