Breaking news

Şase medalii la Balcaniada de Matematică pentru juniorii români

loading...

Lotul olimpic de juniori al României a obţinut şase medalii la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Grecia.

Timp de cinci zile, la Veria în Grecia, elevii europeni s-au întrecut la Balcaniada de Matematică.

Medaliile de aur au fost cucerite de Laurenţiu Ioan Ploscaru (clasa a VIII-a/Şcoala cu clasele I-VIII „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea), care a obţinut şi punctaj maxim, şi de Andrei Teodor Andronache (clasa a VIII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Raluca Dărăuţă (clasa a VIII-a/Şcoala cu clasele I-VIII „Al. I. Cuza” din Bacău), Vladimir Ioan Vîntu (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa), Ovidiu Avădanei (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) şi Paul Ioan Stoienescu (clasa a VII-a/Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 din Bucureşti).

Ca semn de preţuire a acestei performanţe, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Victor Stelian Fedorca, i-a sunat astăzi, 29 iunie, pe toţi membrii delegaţiei, inclusiv profesorii care i-au pregătit pe aceşti elevi, şi i-a felicitat pentru aceste rezultate remarcabile.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat poziţia a II-a.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata