Breaking news

Sandra Bullock a câștigat Oscarul

loading...

Celebra actriță americană Sandra Bullock a obţinut Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin, pentru partitura din “The Blind Side”, la cea de-a 82-a ediţie a premiilor Academiei de film americane.

sandra2Ignorată de organizatorii premiilor Oscar, pentru care nu a fost niciodată nominalizată până în acest an, Sandra Bullock a fost favorita categoriei, cu rolul din “The Blind Side”. Pentru acelaşi rol, Bullock, în vârstă de 45 de ani, a câştigat, în ianuarie, un premiu Globul de Aur. Iar cu 24 de ore înaintea decernării premiilor OSCAR  a preimit  și Zmeura de Aur pentru cea mai proastă interpretare în rol principal feminin.

Sandra Bullock este o actriţă americană devenită celebră pe plan mondial în anii 1990 graţie filmului de acţiune “Speed – Cursa infernală”, dar mai ales comediilor romantice în care a jucat, precum “Miss Agent Secret” şi “While You Were Sleeping/ În timp ce tu dormeai”, dar şi lungmetrajului “Crash – Poveşti din L.A.”, recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2006.

Kathryn Bigelow este prima femeie care câştigă premiul Oscar pentru cea mai bună regie. Regizoarea, în vârstă de 58 de ani, care a fost căsătorită cu James Cameron, un alt mare favorit al acestui an la această categorie, a primit deja premiul Sindicatului regizorilor americani (DGA) şi un premiu BAFTA pentru pelicula “The Hurt Locker”, ea fiind nominalizată şi la Globurile de Aur.

“The Hurt Locker”, de Kathryn Bigelow, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Jeff Bridges a obţinut Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru partitura din “Crazy Heart”.

Pelicula argentiniană “El Secreto de Sus Ojos” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

Mo’Nique a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru partitura din “Precious”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata