Breaking news

Rusia se pregătește să intervină militar în Crimeea. Armata din Ucraina e în stare de alertă

loading...

Situație explozivă în Crimeea, regiunea autonomă din Ucraina. Vladimir Putin a primit aprobare din partea Camerei Superioare a Parlamentului în privinţa mobilizării de trupe în Crimeea. Armata ucrainiană este în stare de alertă. La fel și UE, SUA și NATO.

putin interventie militara in crimeeaPutin a primit undă verde pentru a trimite trupe militare în Crimeea, sub pretextul apărării flotei ruse și a populației predominant rusă. Măsura intervine la scurt timp după ce premierul Crimeei, Serghei Axionov, a solicitat ajutorul Kremlinului, cu scopul de a-i proteja pe cetăţenii din această regiune.

Din cauza deciziei din Rusia, Parlamentul de la Kiev se va reuni duminică în şedinţă extraordinară pentru a lua în discuţie problema instituirii “stării de urgenţă sau de război” în Ucraina. Situația din Crimeea îngrijorează atât UE, SUA și NATO cât și autoritățile de la București.

Ministerul Afacerilor Externe al României regretă profund deteriorarea situaţiei din Crimeea, importantă regiune din sudul Ucrainei.

„Păstrarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei reprezintă, din punctul de vedere al României, ca şi al comunităţii internaţionale, elemente de bază, absolut necesare pentru menţinerea stabilităţii şi securităţii regionale. În calitate de stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, România urmăreşte activ, cu deosebită atenţie şi îngrijorare, evoluţiile care pot altera parametrii statalităţii ucrainene. România este în contact cu partenerii săi din UE şi NATO în legătură cu aceste evoluţii”, se precizează în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

MAE român consideră că este necesară respectarea întocmai a regimului juridic în vigoare, acceptat de către statul gazdă, cu privire la staţionarea trupelor străine care se află pe teritoriul regiunii ucrainene Crimeea.

Evitarea unei situaţii de vid de autoritate, de natură să afecteze capacitatea de menţinere a ordinii publice, este absolut necesară în această perioadă, pentru garantarea siguranţei şi integrităţii cetăţenilor ucraineni, indiferent de etnia acestora. În acelaşi spirit de profundă preocupare, MAE consideră că prevenirea violenţelor de orice natură trebuie urmărită în mod constant de către autorităţi şi cetăţeni”, mai pecizeaz MAE.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata