Breaking news

Rusia aruncă bomba: Transnistria merge la Rusia, iar Bucovina și Basarabia să fie anexate de România

loading...

Ucraina este pe cale de a se destrăma bucată cu bucată. Politicianul rus Vladimir Jirinovski spune că Ucraina trebuie să cedeze teritoriile străine, pe care le-a obţinut de la Polonia, Ungaria şi România.

basarabia si bucovina la romaniaVladimir Jirinovski a spus în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune al Federației Ruse, că numai prin cedarea teritoriilor pe care le-a luat de la cele trei țări, Ucraina se poate liniști.

“Aceste două părți ale Ucrainei, de Est și de Vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internaționalism să ajute în acestă situație. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiți să-l luăm de la Polonia pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din același motiv. Iar Bucovina și Basarabia am luat-o în 1939. Dacă nu era Hitler, nu atingeam aceste pământuri”, a declarat Jirinovski, citat de către portalul Moldova.org.

Vladimir Jirinovski a propus ca teritoriile străine ale Ucrainei să fie întoarse, iar, astfel, centrul ţării ar fi mai “cuminte”.

Ce propun eu? Să ia Polonia regiunea care îi aparține, Ungaria să ia Transcarpatia, mai ales că majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiară. În Basarabia și Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de română. România visează demult să le ia înapoi. Sunt trei țări membre NATO. Transnistria – să revină la noi, e pământ rusesc. Doar atunci Ucraina se va liniști”, a spus politicianul rus la televiziunea națională din Rusia.

loading...
1 Comentariu
 1. Camelian Propinatiu spune

  Jirinovski nu e Rusia, a fost comparat cu Vadim sau invers si i-a jignit destul pe români: http://ro.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Jirinovski
  Poate revizionistii maghiari sa fie tentati sa muste din Ucraina. Noi sa incurajam totusi, chiar in postromânism, vesela revista Historia sa genereze si patriotism ardent, iar istoricii RO sa opuna ceva la Corvinus Library – Hungarian History, care are deja o superioritate paralizanta in materiale gata traduse in English USA, tot cam ca la 1918-1940: http://www.hungarianhistory.com/lib/rum.htm.
  Si sa fim atenti la ce mai scriu atacantii critici:
  http://www.criticatac.ro/19843/de-ce-romania-republica-moldova-sint-state-artificiale-cint-va-exploda-bomba-social-europa-interviu-cu-vasile-ernu/
  http://www.criticatac.ro/25096/originile-istorice-ale-anti-rusismului-romanesc/
  http://propinatiu.ro/carti

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata