Breaking news

Rusia amenință România pentru că a închis spațiul aerian pentru oficialii ruși

loading...

Rusia continuă să amenințe România, după ce autoritățile de la Bucureşti i-a închis lui Dmitri Rogozin spaţiul aerian, atunci când vicepremierul rus se întorcea de la Tiraspol.

basescu - rusia - ucrainaDupă ce Băsescu la luat l-a mișto pe Rogozin, în legătură cu paharele de votcă pe care le-ar fi consumat înainte de a face declarațiile cu bombardierul, oficialul rus  i-a răspuns azi lui președintelui României.

Rogozin i-a răspuns lui Băsescu în același mod, întrebându-se câte pahare a băut acesta de a avut curajul să închidă spațiul aerian pentru avionul lui.

Aleksei Pușkov, Șeful Comisiei de afaceri externe din Duma de Stat a declarat că vor urma represalii pentru statele care închid spațiul aerian pentru oficialii ruși: orice stat care întreprinde măsuri ostile față de Federația Rusă, inclusiv închiderea spațiului aerian, ar trebui să înțeleagă faptul că din partea Rusiei va urma un răspuns.

Aleksei Pușkov nu a precizat însă ce înseamnă acest „răspuns” și în ce vor consta aceste represalii.

Ucraina și România au închis spațiul aerian pentru Dmitri Rogozin, care a participat vineri în Transnistria la Ziua Victoriei. Totuși, România i-a permsi acestuia să ajungă la Tiraspol, însă, la plecare, accesul oficialului rus nu a mai fost permis. Așa că Dmitri Rogozin a zburat înapoi la Moscova pe deasupra Ucrainei.

Premierul Victor Ponta  a spus duminică, faptul că vicepremierul rus Dmitri Rogozin are un rol provocator şi este un personaj politic care nu are ce căuta în România. Ponta a criticat însă şi spusele lui Băsescu cu privire la consumul de alcool al lui Rogozin: Comandantul suprem se plimbă cu Udrea prin Arad. Am gestionat la nivelul MAE şi am gestionat exact aşa cum trebuia să procedăm: respectând angajamentele pe care România le are. O persoană aflată pe lista neagră nu are voie să tranziteze România, aşa că îi interzicem trecerea prin spaţiul aerian.

Astăzi, adjunctul șefului CIA a fost primit la Palatul Cotroceni, iar  săptămâna viitoare Joe Biden, vicepreședintele SUA, vine în România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata