Breaking news

Rusia amenință Moldova cu sancțiuni economice dacă semnează acordul cu UE

loading...

Rusia amenință Republica Moldova cu sancțiuni economice dure, dacă oficialii de la Chișinău vor semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

medvedev ameninta moldovaRusia vrea să împiedice cu orice preț autoritățile de la Chișinău de a se asocia cu Uniunea Europeană. Ca să nu piardă influența în Republica Moldova, Moscova amenință Chișinăul cu sancţiuni comerciale.

În luna iunie 2014, Republica Moldova trebuie să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, acesta fiind un prim pas important de aderare la UE.

Numai că semnarea acordului cu UE, va strica relațiile economice ale Republicii Moldova cu Rusia.

Pentru a-şi proteja piaţa de produsele europene care vor ajunge prin Republica Moldova, Rusia ar putea majora taxele de import.

Un scenariu semănător de șantaj și amenințări, a fost practicat de Rusia și în cazul Ucrainei, când în toamna lui 2013, Ianucovici trebuia să semneze la Villnius, la Summitul UE, Acordul de Asociere.

Putin l-a întors din drum pe Victor Ianucovici, iar ucrainienii s-au răsculat și după trei luni de proteste în stradă, au reușit îndepărtarea președintelui, dar țara este în prag de război civil.

Rusia finanțează separatiștii proruși să rupă Ucraina în bucăți prin organizarea de referendumuri pentru proclamarea independenței mai multor regiuni printre care Donețk și Lugansk. Prin aceeași metodă a referendumului, Rusia și-a anexat peninsula Crimeea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata