Breaking news

Rusia a efectuat exerciții militare în Transnistria

loading...

Armata rusă a efectuat vineri, exerciţii militare în Transnistria, o regiune separatistă prorusă din Republica Moldova.

Exercițiile militare din Transnistria au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Districtului Militar de Vest, colonelul Oleg Koşcetkov. Acesta a declarat că aceste manevre au ca scop să antreneze trupele în vederea unui evetual atac inamic.armata rusa in transnistria

Aceste exerciţii au fost efectuate în contextul în care preşedintele moldovean Nicolae Timofti şi-a exprimat marţi îngrijorarea cu privire la o eventuală repetare a scenariului din Crimeea în ţara sa şi a anunţat că preşedintele Parlamentului din Transnistria a cerut Moscovei, după modelul din Crimeea, alipirea la Rusia.

Republica Moldova, o ţară în care majoritatea populaţiei vorbeşte limba română, are în partea de est o zonă locuită de minorităţi ruse şi ucrainene – Transnistria. Această regiune s-a despărţit de Chişinău, cu susţinerea Moscovei, în urma unui război, în 1992, după un an de la dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, însă independenţa acesteia nu a fost recunoscută de nicio ţară, cu excepția Rusiei.

Încă din 1992, Rusia menţine militari în regiune, împotriva voinţei Guvernului moldovean şi în pofida unui angajament asumat în 1999 în fața OSCE, de a le retrage de pe teritoriul Transnistriei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata